Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl

Synagoge ‘Uilenburgersjoel’ nadert oplevering

Het Rijksmonument ‘de Uilenburgersjoel’ in één van de bekendste Joodse volksbuurten van Amsterdam is ingrijpend gerenoveerd en overtreft een ieders verwachtingen.

Synagoge ‘Uilenburgersjoel’ nadert oplevering

De Uilenburgersjoel, misschien wel één van de bekendste en aansprekende synagoges van Amsterdam, is gerenoveerd en Smit Elektra verzorgde de complete elektrotechnische installaties.


Een monumentaal juweeltje met een ongekende historie tellende vanaf het jaar 1766 waarin de synagoge gebouwd werd.


Nieuwe sociale functie

De voor de renovatie verantwoordelijke stichting wil de Uilenburgersjoel haar sociale functie teruggeven zoals het de oude joodse traditie betaamt. Een sociale ontmoetingsplek voor kunst en cultuur, een plaats voor feest en plezier. Los van alle restauratiewerkzaamheden en benodigde  constructieve aanpassingen zal ook de inrichting en toegankelijkheid van het rijksmonument aangepast worden. Architect Jaap Dijkman uit Amsterdam droeg verantwoordelijkheid voor het ontwerp. Zo is er een lift geplaatst en zijn de trappenhuizen onder handen genomen. Het indrukwekkende gebouw voldoet hiermee aan alle moderne eisen.


Renovatiespecialist Trustan Bouw

De complete renovatie is in handen van Trustan Bouw uit Utrecht. Deze renovatiespecialisten tekende reeds voor duizenden(!) grote en kleine renovatieprojecten in de Randstad. De ambachtelijke vaklieden van Trustan hebben ook hier weer blijk gegeven van hun vakkennis en kwaliteiten.


Recordoplevering voor Smit Elektra

Een relatief jong project die ons midden september werd gegund onder voorwaarde van een retestrakke planning. Een uitzonderlijk renovatieproject als deze vraagt ook om een uitzonderlijke aanpak en niet in de laatste plaats vanwege de monumentale status van het project. Mede dankzij de geweldige inzet van onze werkvoorbereiders en installateurs ter plaatse is het gelukt om binnen slechts enkele weken een diversiteit aan elektrotechnische- en brandmeldinstallaties te realiseren.


Uitgebreide technische installaties

Zo verzorgden wij de complete elektrische- en inbraakinstallatie. Installeerden camera- en intercomsystemen en tekenden tevens voor het complete datanetwerk. En als zelfstandig opererend branddetectiebedrijf hebben wij zorg mogen dragen voor het installeren van de brandmeldinstallatie.

Donderdag 10 december 2015 is de oplevering. Wij wensen de Stichting, alle donateurs, sponsoren en vrijwilligers veel geluk met hun nieuwe onderkomen.
Mazal tov!

Extra foto's nieuwsbericht