Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl

Eurotank Amsterdam

Smit Elektra werkt mee aan de brandbeveiliging van 10 km2 tankopslag in The Port of Amsterdam

VTTI energypartners is de internationaal opererende organisatie in op- en overslag van olieproducten. Eurotank Amsterdam (ETA) is één van de terminals waar zo’n slordige 1.4 miljoen kubieke meters olie wordt opgeslagen.


Talloze grote schepen en mammoettankers worden aan 12 steigers van formaat gelost en geladen. ‘Health, Safety en Environment’ zijn daarbij leidend voor alle operationele processen. Smit Elektra werkt mee aan de brandbeveiliging van dit 10 vierkante kilometer grote terrein.


Bijzonder specialisme

Het inrichten en installeren van zowel de bekabeling, leidingen als benodigde schuimbusinstallaties met deze gestelde eisen is specialistische materie. Bij de kleinste calamiteiten is het zaak dat binnen no-time alle veiligheidssystemen in werking worden gesteld en het terrein volledig ontruimd wordt. Nood- en evacuatieplannen dienen direct ingeschakeld te worden en hulpdiensten moeten tegelijkertijd gewaarschuwd worden.


Glasvezelnetwerk

Smit Elektra verzorgt de koppeling van alle op het terrein aanwezige elektriciteitscentrales (16) middels een glasvezelnetwerk. Snelheid bij noodsituaties is immers cruciaal. Het behoud van overzicht op 10 km2 brandgevaarlijk leidingnetwerk is van levensbelang.


Ontruimingsinstallatie

Bij eventuele ontruiming van is het zaak dat iedereen op het gehele terrein per direct gealarmeerd wordt. Naast de brandbeveiliging werkte Smit Elektra tevens direct mee aan het vormgeven en installeren van de ontruimingsinstallatie.

Projectgegevens


De opdrachtgever; VTTI Energypartners

VTTI Energypartners

Foto's project