Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl

De BIM specialisten van Smit Elektra

BIM; Één van de grote vernieuwingen in de bouw. De groeiende ploeg BIM specialisten van Smit Elektra weet inmiddels bijna niet meer beter en werkt alles in BIM uit.

De toekomst is reeds hier!
... in ieder geval hier bij Smit Elektra.


Vernieuwde werkwijzen

Het BIM model sluit uiteraard goed aan op onze aloude bedrijfsfilosofie: ‘Kennis delen is kennis vergaren’. Samenwerken dus. Maar de technologie en kennis achter BIM feitelijk binnen je organisatie integreren vergt een andere manier van kijken en werken. Dat traject zijn we een aantal jaren doelbewust ingegaan en die weg zijn we blijven volgen. Onze BIM specialisten weten inmiddels niet beter en bieden volop ondersteuning voor inmiddels vele klanten en BIM projecten.

Doorlopend opleidingstraject

Een nieuwe werkwijze vraagt om nieuwe kennis. Niet dat we het ‘oude’ werken direct buiten bij de vuilnis hebben neergezet maar de 'overgangsfase' is reeds een aantal jaren in volle gang. Binnen onze organisatie is er dan ook volop ruimte gecreëerd voor bij- en omscholing van onze werkvoorbereiders. 

BIM projecten

Het jaar 2015 is wat ons betreft het jaar waarin de grote omslag zich echt duidelijk begon af te tekenen. Nieuwe concepten zoals bijvoorbeeld het ‘BeterBASIShuis’ van TBI/ERA Contour kunnen niet meer gecategoriseerd worden onder ‘pionieerswerk'. Steeds meer opdrachtgevers vragen om BIM expertise en het overgrote deel van gerealiseerde projecten zijn in BIM uitgevoerd. Het is de reeds gearriveerde toekomst van de bouw.  

Ook voor het nieuwe jaar 2016 staan er al verschillende BIM projecten op stapel.


BIM Team

Het huidige BIM team bestaat uit 4 specalisten, te weten:


Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied BIM, neem dan contact op met één van onze specialisten.

Meer weten over BIM?
Neem contact op met:

Jack Tol - 0299 39802
Jan Plat - 0299 398024
Piet Bleeker - 0299 398027
Henk Keizer - 0299 398012
Kennis delen is kennis vergaren

Voor complexe vraagstukken én antwoorden op het gebied van bijvoorbeeld datatechniek, energiemanagement of KNX systemen is kennis nodig. Kennis is macht luidt het aloude gezegde maar die kennis delen leidt tot kracht. Smit Elektra deelt kennis en streeft naar samenwerkingsverbanden als in bouwteams. Het vergroot de gezamenlijke kennis en algehele kwaliteit.

Elektrotechnisch totaaloverzicht

De vooruitgang is niet te stoppen. De ‘open’ structuur en continue ontwikkeling van moderne techniek maakt het mogelijk om verschillende systemen onderling met elkaar te laten communiceren. Smit Elektra kent en beheerst alle benodigde disciplines om de meerwaarde van deze gecombineerde technieken integraal en ten volle te benutten.

Duurzaam ontwerp & beheer

Of het nu een complexe industriële installatie of een ‘huis-tuin-en-keuken’ woninginstallatie betreft: Een goed technisch ontwerp is ten eerste duurzaam! Installaties en systemen moeten ook in de toekomst open staan voor nieuw ontwikkelde techniek. Smit Elektra ontwerpt onveranderlijk met het oog op morgen. Een concreet plan voor duurzaam beheer en onderhoud behoort daar ook toe.