Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl

KNX & Smit Elektra; makkelijk schakelen.

Niet gemak maar techniek dient de mens!

Niet gemak maar techniek dient de mens! De eeuwenlange ontwikkeling van techniek is er op gericht de mens van comfort voorzien. Smit Elektra ziet zichzelf graag als duurzame schakel tussen die mens en haar techniek. 


KNX; de ‘lego-lisering’ van elektrische systemen

KNX is de Europese standaard en het platform waarbinnen talloze elektronische en digitale systemen ontwikkeld worden die naadloos met elkaar communiceren. De absolute speeltuin voor de innovatieve vakidioten van Smit Elektra die zich er van bewust zijn dat techniek er uiteindelijk voor de mens is.

Welbeschouwd weerspiegelt KNX de filosofie van Smit Elektra van kennis vergaren, delen en koppelen. Een veelheid aan duurzame systemen met verschillende toepassingen die als naadloos passende bouwstenen elkaar begrijpen, aanvullen en verbeteren.


Krachtig modern gebouwbeheer

Één open en flexibel systeem van (nood)schakelsystemen, rookmelders, bewegingsmelders, temperatuursensoren etc. etc. die middels geavanceerde software en apps 24/7 en op afstand beheerd en bediend kunnen worden.


Oneindige toepassingen

De KNX standaardisering biedt een veelheid aan mogelijke toepassingen voor zowel de particuliere woningmarkt als bedrijven en organisaties. Het is onmogelijk om de oneindige lijst samen te vatten maar hieronder een kleine greep uit de meest voor de meestbekende toepassingen.

  • Rookmelders die niet alleen u maar ook de buren, naastgelegen panden en de brandweer waarschuwen.
  • Glasbreuksensoren die automatisch rolluiken aansturen, het inbraakalarm activeert, de politie waarschuwt en alle lampen inschakelt.
  • Licht- en warmte sensoren die jaloezieën, gordijnen, zonwering, airco’s, (vloer)verwarming en ventilatieroosters aansturen voor een optimaal binnenklimaat binnen individuele vertrekken.
  • Bediening van álle technische systemen met slechts één app op iPad of tablet. Oók voor grote systemen als een universiteitscampus of luchthavens.
  • Monitoring en automatisch bijsturen van energieverbruik binnen woning of gebouw. Efficiënt gebruik van elektra, gas en licht op deze manier kan uw energieprestaties doen toenemen met 30% 
  • Gas- en watersensoren detecteren 24/7 lekkage aan gas en waterleidingen. Sluiten mogelijk direct toevoer en alarmeert direct het water en gasbedrijf.
  • Aanwezigheidssimulatie; bedrijven of woningen die voor korte tijd niet worden gebruikt of bewoond lijken wel in gebruik door bijvoorbeeld licht- en zonweringautomatisering. 
  • Volautomatische zonwering die rekening houdt met zonnestanden, winter- en zomertijden. Ondertussen ook een steentje bijdraagt aan inbraakbeveiliging bij glasbreuk én zichzelf in automatisch in bescherming neemt bij storm en regen.
  • Lichtinstallaties die zichzelf automatisch in-, of uitschakelen, dimmen of zelfs van kleur veranderen afhankelijk van bijvoorbeeld omgevingslicht, tijd of bewegingsdetectie.
  • Integrale audiovisuele systemen die TV’s, computers, tablets en mobiele telefoons koppelt aan camerasystemen. Volledige centrale (afstand)bediening en beheer van complexe systemen.

KNX; bediening en controle op afstand

De voortdurende standaardisering van KNX systemen maakt het mogelijk om álle technische systemen vanaf afstand te beheren. Tijdens zakenreis, vakanties of gewoon onderweg dus altijd ‘in-control’ over uw systemen.

Smit Elektra adviseert en voorziet in volledige werkende KNX systemen. Dat geldt dus ook voor bediening, beheer en visualisatie. Wij vertellen onze klanten welke Apps zij het beste kunnen gebruiken, welke producten het best geschikt zijn. Dragen zorg voor 24/7 internettoegang, installeren eventueel benodigde webservers en maken elk systeem met afstandsbediening toegankelijk.

Meer weten over Domotica en KNX? Neem contact op met Henk Keizer - 0299 398012
Smit Elektra is een NCP/KIWA gecertificeerd branddetectiebedrijf.