Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl
19-01-2016

Herbestemming ‘de Drecht’ door Stadgenoot

Herbestemming ‘de Drecht’ door Stadgenoot

Smit Elektra transformeert 197 appartementen ‘de Drecht’ in Amsterdam


De Drecht is een wooncentrum voor senioren gelegen aan de Niftrikhof in Amsterdam Zuidoost. Het gehele complex, van oudsher een zorggebouw, krijgt een herbestemming en wordt door woningcorporatie Stadgenoot in fases getransformeerd. Smit Elektra is in afronding van fase 2 waarbij o.a. de elektrische installaties zijn vervangen.
 

Nieuwe groepenkasten

Als gevolg van de herbestemming van het zorggebouw naar verhuurbare appartementen zijn er voor alle te verhuren appartementen nieuwe groepenkasten geïnstalleerd. Verder is het gebouw voorzien van een nieuwe elektrische installatie en rookmelders.
 

Transformatie in fases

Met de transformatie van ‘De Drecht’ beschikt woningcorporatie Stadgenoot over ruim 300 verhuurbare appartementen die opnieuw voldoen aan moderne wensen en behoeften van ‘de nieuwe senioren’. Alle appartementen beschikken over een alarmsysteem en zijn met de lift bereikbaar. Tevens beschikt het gebouw over een gezamenlijke ontmoetingsruimte en blijft het haar semi-zorgfunctie behouden.In geval van medisch hulp of nood is er 24 uur per dag iemand aanwezig en beschikt het complex over een huisartsenpost.

Herbestemming ‘de Drecht’ door Stadgenoot