Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl

Smit Elektra plaatst 1059 zonnepanelen

FC Volendam verduurzaamt en hoe! Sinds kort beschikt het stadion over meer dan 1000 zonnepanelen. Het voetbalgras is nu écht groener.

Smit Elektra plaatst 1059 zonnepanelen

Het begon met een vaag plan ergens in 2014 gevolgd door crowdfundactie halverwege 2015 en nu, sneller dan verwacht, is het zover. het Stadion van FC Volendam is voorzien van maar liefst ruim 1000 zonnepanelen. De duurzame ambities van FC volendam beginnen hier toch concrete vormen aan te nemen. Het is nog niet zover dat in Volendam de zon meer schijnt dan elders in Nederland maar dat het gras nu officieel 'groener' is, dat staat vast. Een prachtige opdracht voor Smit Elektra die zo haar steentje bijdraagt aan de plaatselijk trots om de organisatie te verduurzamen.

Voor de kenners: 1059 panelen van elk 260 wp met een totaal vermogen van 275,34 Kwp. De oriëntatie van  van de zonnepanelen is zodanig bepaald dat de opbrengsten van de panelen over de gehelde dag verdeeld worden. Er is dus geen sprake van een opbrengsten-piek die het gemiddelde rendement zou kunnen verlagen. De opbrengsten van elk paneel afzonderlijk kunnen worden gevolgd.

 

Extra foto's nieuwsbericht