Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl

“Smit Elektrotechniek meer kennis in huis dan de grote partijen”

“We zochten specifieke kennis”

“Smit Elektrotechniek meer kennis in huis dan de grote partijen”

Verenigingen van Eigenaren lopen steeds vaker tegen problemen aan wanneer het gaat om elektrische laadpalen bij appartementencomplexen.
Denk aan meerdere laadpalen bij gezamenlijke privégarages, elektra- en dataverbinding in de garages, loadbalancing en automatische verrekening onder de huiseigenaren.

Een tijd terug waren wij als Smit Elektrotechniek betrokken bij de bouw van een appartementencomplex waar we aan de vooravond van deze uitdagingen stonden. Grote partijen werden aangeschreven om de oplossingen aan te dragen. Uiteindelijk bleek Smit i.s.m. E-Flux de meeste kennis in huis te hebben om tot goed werkende oplossingen te komen. 

De voorzitter van een Amsterdamse VvE vertelt hoe de samenwerking tot stand kwam.

“We zochten specifieke kennis”
“De uitdaging lag in het vinden van een partij die specifiek voor dit onderdeel (meerdere laadpalen in een gezamenlijke private parkeergarage) kennis van zaken had en ons als VVE goed kon adviseren. Op het moment dat wij ons gingen oriënteren op dit gebied bleek dat er een aantal (grote) partijen op de markt waren die aangave nhierin gespecialiseerd te zijn.”
“Het advies- en offertetraject met deze partijen verliep echter zeer stroef en op een gegeven moment moesten wij als VVE de conclusie trekken dat deze partijen net als wij nog in een ontdekkingsstadium zaten. We kwamen niet verder en het ontbrak deze grotere partijen aan voldoende kennis en klantgerichtheid. Wij hadden naast de grotere partijen in deze markt ook Smit Elektrotechniek, als ‘huisinstallateur’ van ons pand, gevraagd om een offerte.”

“Op voorhand was de verwachting dat de grote partijen meer ervaring zouden hebben op dit gebied. Smit had echter als huisinstallateur de kennis van de infrastructuur van het gehele pand, was reeds bekend bij de hoofdaannemer en had daarmee een voordeel t.o.v. de grotere partijen.”

“Helder advies, korte lijnen, goed benaderbaar”
Uiteindelijk hebben we gekozen voor Smit Elektrotechniek omdat wij als VVE bij hun een helder advies kregen dat goed onderbouwd werd (in tegenstelling tot de grotere spelers op de markt). Daarnaast was Smit als huisinstallateur goed benaderbaar, was de samenwerking met hoofdaannemer Era Contour efficiënt en goed en waren de ‘lijntjes’ met de VVE kort wat voor de communicatie erg prettig was.”

“Met name de (automatische) verrekening van de vaste kosten en verbruikskosten van de laadpalen met de VVE bleek iets waar niet iedereen een passende oplossing voor had. Smit Elektrotechniek had hiervoor een zeer passende oplossing in samenwerking met E-flux. Waarbij wij als VVE geen extra kosten en werk hebben m.b.t. het verrekenen van de laadkosten.” 

“Uiteindelijk zeer tevreden”
Dit was een behoorlijke uitdaging maar uiteindelijk zijn we dankzij de gezamenlijke inspanning tussen de VVE, E-flux en Smit Elektrotechniek tot een mooie oplossing gekomen waar we als VVE maar ook als gebruiker zeer tevreden over zijn. 

Extra foto's nieuwsbericht