Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl

Duurzame schakel tussen mens en techniek

Samenwerken aan sterke schakels binnen organisaties en bouwprocessen. Naadloos verbinding maken tussen (elektro)techniek en de eindgebruiker; de mens.

Meer dan 50 jaar ervaring

Smit Elektra is een middelgroot en breed gespecialiseerd elektrotechnische installatiebedrijf uit Volendam. Volwaardig gecertificeerd en reeds 50 jaar verantwoordelijk voor talloze elektrotechnische installaties. Thuis in diverse markten en altijd vooroplopend op technische ontwikkelingen en innovaties.  

Techniek is mensending

Techniek is voor Smit Elektra puur een ‘mensending’ en zet deze in om haar steentje bij te kunnen dragen aan het in beweging zetten van moderne organisaties en bedrijven.

100+ medewerkers

Met een vaste kern van ruim 100 medewerkers is Smit Elektra in staat de meest complexe elektrotechnische projecten en vraagstukken tot een goed einde te brengen.

Samenwerken aan sterke schakels. Samenwerken aan sterke schakels.

Jan Smit - zoon van oprichter Kees Smit : "Verbinden en connectie is de sleutel tot goed werkende systemen. Organisaties zijn niet meer dan verbindingen van mensen. Smit Elektra ziet hechte samenwerking tussen organisaties als absolute voorwaarde voor het ontwerpen en ontwikkelen van duurzame technische installaties. Samenwerken en het gelijkmatig bundelen van energie levert uitsluitend sterke schakels."

Innovatief in efficiënte techniek. Innovatief in efficiënte techniek.

Rene de Koning - directielid: “Energie gaat nooit verloren maar je moet die wel weten te benutten. Efficiëntie is het kiezen en koppelen van de juiste techniek. Die benodigde kennis wordt voorafgegaan door een niet te stillen honger naar technische ontwikkelingen en innovaties. Smit Elektra verbindt kennis en ervaring met een continue onderzoekende en ondernemende organisatie."

Veelzijdigheid als onderscheidende factor. Veelzijdigheid als onderscheidende factor.

Henk Keizer - directielid: De mogelijkheid om verschillende technieken en systemen aan elkaar te koppelen zijn de grote mijlpalen van deze tijd. De grote onderscheidende factor van Smit Elektra is de veelzijdigheid en beheersing van vele specialisaties op elektrotechnische gebieden. Het stelt ons in staat om reeds in een vroeg stadium van (bouw)processen juist en concreet te adviseren, een duurzaam ontwerp te ontwikkelen en alle voorkomende werkzaamheden en onderhoud uit te voeren.

Duurzaam advies, ontwerp & beheer. Duurzaam advies, ontwerp & beheer.

Theo Tol - directielid: Elektrotechnische installaties worden steeds verfijnder en er is steeds meer mogelijk. Dit betekent ook dat installaties steeds complexer worden. Effectief en duurzaam onderhoud wordt een steeds belangrijker onderdeel van het ontwerpproces. Smit Elektra adviseert pro-actief en neemt daarin grote (eind)verantwoordelijkheid.

Complexiteit als specialisme
Elektrotechnisch totaaloverzicht

De vooruitgang is niet te stoppen. De ‘open’ structuur en continue ontwikkeling van moderne techniek maakt het mogelijk om verschillende systemen onderling met elkaar te laten communiceren. Smit Elektra kent en beheerst alle benodigde disciplines om de meerwaarde van deze gecombineerde technieken integraal en ten volle te benutten.

Kennis delen is kennis vergaren

Voor complexe vraagstukken én antwoorden op het gebied van bijvoorbeeld datatechniek, energiemanagement of KNX systemen is kennis nodig. Kennis is macht luidt het aloude gezegde maar die kennis delen leidt tot kracht. Smit Elektra deelt kennis en streeft naar samenwerkingsverbanden als in bouwteams. Het vergroot de gezamenlijke kennis en algehele kwaliteit.

Duurzaam ontwerp, beheer & onderhoud

Of het nu een complexe industriële installatie of een ‘huis-tuin-en-keuken’ woninginstallatie betreft: Een goed technisch ontwerp is ten eerste duurzaam! Installaties en systemen moeten ook in de toekomst open staan voor nieuw ontwikkelde techniek. Smit Elektra ontwerpt onveranderlijk met het oog op morgen. Een concreet plan voor duurzaam beheer en onderhoud behoort daar ook toe.