Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl

Veilig shoppen bij de JUMBO door camerasystemen van Smit Elektra!

Smit installeerde 80 beveiligingscamera’s voor Jumbo Ten Brink Food aan de Herenhof in Alphen aan den Rijn.

In 2017 installeerde Smit 80 beveiligingscamera’s voor Jumbo Ten Brink Food aan de Herenhof in Alphen aan den Rijn. Eigenaar Edwin ten Brink was de winkeldiefstallen zo zat dat hij investeerde in diverse high-tech veiligheidsmaatregelen en een zero-tolerance beleid invoerde. Tijdens de Week van de Veiligheid 2018 kreeg hij daarvoor de ‘Wel- zo-veilig-Award’ in de categorie Detailhandel.
 
Met maar liefst 80 camera’s van Smit Elektra, een state-of-the-art systeem met gezichtsherkenning, een gesloten betaalsysteem (Safepay) en een heel pakket aan andere (elektronische) maatregelen werd bewezen dat er 130 keer een winkeldiefstal werd gepleegd bij Jumbo Ten Brink Food in 2017. En misschien nog wel belangrijker was dat het totale aantal diefstallen daalde door de preventieve werking die hier vanuit ging.

Gezichtsherkenning
Ten Brink koos een module voor gezichtsherkenning van Panasonic. “Wij wilden juist dit systeem om ervoor te zorgen dat als we mensen aanhouden en een winkelverbod geven, zij bij een volgend bezoek automatisch worden herkend en geen toegang meer krijgen. Daarnaast zijn we in staat om opgenomen beelden in een database te zetten”, vertelt Ten Brink. “Betrappen we iemand op heterdaad, dan kunnen we eenvoudig tot 28 dagen terugkijken of diezelfde persoon meer diefstallen heeft gepleegd. Zo konden we bijvoorbeeld een persoon koppelen aan vijf eerdere diefstallen.”
 
Nederlanders voelen zich veiliger met cameratoezicht
Uit onderzoek van het CCV* blijkt dat driekwart van de Nederlanders vindt dat elke winkel en horecagelegenheid beveiligingscamera’s moet hebben. Zij verwachten dat daardoor criminaliteit wordt teruggedrongen. Bovendien voelen Nederlanders zich in een winkel of café met cameratoezicht veiliger. 
 
Ook een veilige omgeving creëeren? Wij helpen u graag!  
Smit Elektra ontwerpt en installeert hoogwaardige camerasystemen met gebruik van vernieuwende technieken. Winkelketens, (bedrijfs)panden, sportaccomodaties, scholen, horecagebouwen, woningen, het is slechts een greep uit de vele locaties waar onze camerasystemen de veiligheid bewaken. De intelligente camerasystemen van Smit Elektra zijn niet alleen in staat om afwijkende bewegingen te constateren maar ook om personen, machines of voertuigen te registreren of zelfs te identificeren. (Gezichtsherkenning, kentekenregistratie). Camerabeheerders hebben - onafhankelijk van hun locatie - 24/7 toegang tot de beelden en worden desgewenst bij afwijkende constateringen direct geïnformeerd.

Als expert op het gebied van cameratoezicht denken wij graag met u mee over uw beveiligingsvragen. Voor advies of meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Tol. Bel 0299-398006 of mail naar theotol@smitelektra.nl

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.489 mensen in de leeftijd van 18 jaar en ouder in juli 2017 in opdracht van het CCV.
Bekijk hier een interview met Edwin ten Brink van Jumbo Ten Brink Food over zijn zero-tolerance beleid

Projectgegevens

  • Locatie: Alphen aan den Rijn
  • Jaar oplevering: 2017
  • Opdrachtgever: Jumbo Ten Brink Food
  • Expertises: Beveiliging

Foto's project