Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl

Niet zomaar een Jumbo supermarkt.

Ten Brink Food kiest Smit Elektra voor een keur aan technologische hoogstandjes in Jumbo supermarkt.

Ook supermarkten gaan met de tijd mee, getuige deze bijzonder Jumbo-de-luxe vestiging in Alphen a/d Rijn


High-end camerabeveiliging en toegangscontrole. Energiebesparende oplossingen met domotica, geavanceerde inbraakbeveiliging én een brandmeldinstallatie voor Jumbo-de-luxe supermarkt in Alphen a/d Rijn.


Ten Brink Food

Het moet ergens begin deze eeuw zijn geweest dat Smit Elektra in winkelcentrum Herenhof bezig was een brandmeldinstallatie te installeren. De eigenaar van de in het winkelcentrum gevestigde supermarkt tikte één van de monteurs op de schouders of hij ook even wat kon regelen in de supermarkt. Wat volgde is een jarenlange samenwerking.

Verbouwing en transformatie naar Jumbo filiaal

De supermarkt onderging al een aantal veranderingen maar niet van het kaliber zoals deze in juni van 2015 hebben plaatsgevonden. Ten Brink Food maakte een drastische keuze door haar supermarkt onder te brengen bij Jumbo maar wel met enigszins behoud van eigen identiteit en onder hun eigen voorwaarden. Gevolg van deze éénwording heeft verrassend geresulteerd in een soort van Jumbo-de-luxe. 

En Jumbo-de-luxe it is!

Een van de voorwaarden voor de grootschalige verbouwing was dat Ten Brink Food gebuik mocht blijven maken van de kennis en kunde zoals Smit Elektra haar die al jaren bood. Een tweede voorwaarde was het intensief gebruik van technische toepassingen om de ondernemingsplannen van Ten Brink Food te ondersteunen.

Energiemanagement met domotica

Middels domotica toepassingen vindt er o.a monitoring plaats van de energiekosten. Vanaf elke willekeurige locatie is de lichtinstallatie te bedienen. Ongebruikte vertrekken worden slim in de gaten gehouden en lichten worden automatisch gedoofd. Daarentegen worden bij inbraak juist alle lichten automatisch aangezet, de toegangen geblokkeerd en de hulpdiensten gewaarschuwd. In samenwerking met Panasonic is er een CCTV camerasysteem geïnstalleerd bestaande uit maar liefst 64 camera’s!

Een eigenzinnige supermarkt die middels technologie haar omzet stuurt en weet te monitoren. Een dankbare uitdaging voor Smit Elektra die al jaren een duurzame relatie met Ten Brink Food onderhoudt.

Projectgegevens

Foto's project