Tel 0299 363889 | mail@smitelektra.nl

Zonnepanelen op Schiphol

Schiphol wordt duurzaam. En Smit Elektra helpt mee

Schiphol, één van de belangrijkste luchthavens van Europa, heeft zich ten doel gesteld om in 2020 maar liefst 20% van de eigen energiebehoefte zelf op te wekken.


Een ambitieus plan waar keihard aan gewerkt wordt.


Co2 footprint

Schiphol groeit en wil graag uitbreiden. Eén van de grote uitdagingen daarbij is het voldoen aan de wettelijk gestelde EPC normen. Ook Schiphol heeft zich middels een Co2 footprint verplicht de te verminderen. De veiligheidseisen op een luchthaven van deze omvang zijn echter streng. Windmolens zijn geen optie in verband met luchtverkeer. Schiphol zet dus groot in op het gebruik van zonne-energie.


Zonnepanelen en energiemonitoring van Smit Elektra

Een groot deel van alle daken op Schiphol zijn inmiddels door Smit Elektra voorzien van zonnepanelen. Maar liefst 825 stuks panelen zijn verspreid over kantoorpanden, garages en brandweerposten. De informatie over de opbrengsten van de panelen worden middels een netwerk van straalzenders centraal verzameld. Dit verschaft Schiphol exacte inzage in het totale verbruik en opbrengsten. Belangrijke informatie die hen helpt om hun duurzame plannen te realiseren.

Projectgegevens

  • Locatie: Amsterdam Schiphol
  • Jaar oplevering: 2014
  • Opdrachtgever: AFS Amsterdam
  • Expertises: Energiemanagement

Foto's project